donderdag 13 september 2012

Reddingsdeken en Reddingszak

Elke zeekajakvaarder heeft het bij zich, of zou het bij zich moeten hebben: een aluminiumfolie reddingsdeken tegen onderkoeling én een oranjekleurige reddingszak tegen onderkoeling en ten behoeve van (nood-)signalering.

Kortgeleden heeft Zeekajak.NL een test uitgevoerd in samenwerking met de vuurtoren Ouddorp of het aluminiumfolie van de reddingsdeken ons als vlotje zeekajakvaarders op het water beter zichtbaar zou maken op hun radar. Dat blijkt inderdaad het geval. Van vrijwel onherkenbaar werden we een duidelijk herkenbaar punt op de radar. Jammer alleen dat de alufolie na één keer gebruik zo moeilijk weer op te bergen is en bovendien heel makkelijk scheurt.

Deze oefening was onderdeel van een Kajak Veiligheids Test waarbij we even later een 'onderkoeld' slachtoffer op het strand in een grote oranje reddingszak stopten. En toen was er een 'Eureka' moment. Nee, het onderkoelde slachtoffer liep niet naakt heen en weer, zoals ooit Archimedes. Nee, maar waarom zijn er geen degelijke oranje reddingszakken met aluminiumfolie van binnen?

Welnu, die zijn er inderdaad. Zeer binnenkort kunnen wij oranje reddingsdekens en reddingszakken leveren met aluminiumfolie binnenzijde. Lichter, steviger en minder ruimte innemend. Je kunt ze nu al bij ons bestellen (reserveren) in onze webshop. Levering naar verwachting vanaf begin oktober.