woensdag 26 september 2012

Kari-Tek Engineering


Axel is in Anglesey voor de jaarlijkse Nigel Dennis dealers meeting. Kari-Tek is behalve de leverancier van het functionele dakdragersysteem en kajak trailers ook de producent van diverse onderdelen voor scheg en roersystemen. Vandaag bleek maar weer eens hoe nauwgezet dit van oorsprong engineering bedrijf in staal/aluminium constructies omgaat met productontwikkeling.

Kari-Tek heeft jaren geleden een hydraulisch schegsysteem ontwikkeld en met dezelfde technologie het revolutionaire scheg-roer systeem. Beide systemen gebruikten standaard op de markt verkrijgbare hydraulische componenten. Helaas steeg de prijs van een zuiger bij de toeleverancier van 10 pond toen tot 80 !! pond nu, waardoor de systemen effectief zichzelf uit de markt hadden geprijsd. Verder hadden de dure RVS componenten bij langdurige blootstelling aan zout water en vorst een kans op corrosie en lekkage.

Kari-Tek heeft nu volledig eigen (en verbeterde!) zuigers ontwikkeld van kunststof en nu met een dubbele 'waterkering'. Ze roesten niet en ze kunnen tegen vorst. En het belangrijkste is dat ze de bestaande zuigers kunnen vervangen. Ze wegen een stuk minder en ze zijn veel en veel goedkoper! Kortom de Kari-Tek hydraulische scheg is 'back in business'.

Zodra deze nieuwe hydraulische zuigers beschikbaar zijn zullen onze bestaande klanten/bezitter van een Kari-Tek hydraulische scheg deze gratis ontvangen.