woensdag 27 september 2017

Veranderingen

Nigel Dennis organiseert jaarlijks een bijeenkomst van dealers en ambassadeurs om feedback te krijgen over (mogelijke) nieuwe ontwikkelingen en lange termijn ervaringen. De meeste dealers zijn zelf zeer gepassioneerde zeekajak vaarders en (internationale) British Canoeing zeekajak instructeurs.

Vooral bij het voorstellen en bespreken van 'veranderingen' komt de mix van internationale praktijkervaring goed van pas. Van de positie van een schroefje tot aan een nieuw zeekajak model. Ook dingen die stuk kunnen gaan. Door de internationaal gedeelde feedback zul je van ons niet zo snel horen 'je bent de eerste klant die dat overkomt'. Het wordt dan onder garantie opgelost en de fabriek krijgt concrete feedback waarmee ze het productieproces kunnen aanpassen.

Echo
Eila Wilkinson had een paar jaar geleden als speciale wens een PilgrimExpedition laten maken met een lager dek voor een voor haar nog beter bootcontact. Iedereen van haar postuur die in haar kajak ging zitten wilde plots ook zo een kajak. Er ontstond een 'trend' waar de fabriek wel aan kon voldoen maar niet zo blij mee was vanwege het vele extra werk om deze aanpassing te doen. Willen 'we' nu wel of niet een officieel nieuw zeekajak model? Deze week introduceerde Nigel Dennis officieel de verlaagde uitvoering van de PilgrimExpedition. Op de foto staat nog de 'werknaam' PilgrimLV en zal Echo gaan heten.

Bij Sea Kayaking UK is veel mogelijk zonder dat dit leidt tot een hogere prijs voor de klant. De bekendste voorbeelden zijn kleurkeuze en 'schot op maat'; geen enkel probleem en geen meerkosten. Af en toe krijgen we verzoeken die zeer sterk afwijken van wat bij SKUK gebruikelijk is. In overleg kijken we dan wat mogelijk is. Ook die klantervaringen en wensen worden gedeeld met SKUK en daarmee is de cirkel rond.

Ontwikkelingen hebben zich bewezen in de (extreme) praktijk en die niet alleen leuk staan in een reclametekst of 'glimmmend in de winkel'.

In het voorjaar van 2018 willen we weer een demo weekend organiseren.